Esineruutua sorakuopan maastossa:
esineinä oli muovinen pieni lasta sekä lasten jumppatossu, vein esineet molempiin takakulmiin, oikeassa takakulmassa oli vielä pieni kuoppa ja laitoin jumppatossun kuopan pohjalle. Palkkana oli juustocampig-makkaraa (joka on muuten Rudyn herkkua). Tällä kertaa ei tietänkään voi tuulla juuri mistään suunnasta, oli jotenkin "seisova" ilma. Otin koiran autosta ja hyvin oli mukana ruutuun mennessä, ei käynyt mitenkään ihmeemmin kierroksilla. Lähetys meni hyvin. Etsi tosi pitkään vasemmasta takareunasta ja kävi edessäkin haistelemassa. Sitten lähti yli alueen juoksentelemaan ja huusin koiran pois. Sitten lähetys kohti oikeaa takakulmaa. Sama juttu, etsi taas jonkun aikaa mutta hävisi alueen oikealle puolelle. Huusin koiran pois ja lähetin uudelleen vasempaa takakulmaa kohti. Nyt sentään pysyi ruudun sisällä ja muovilasta löytyi. Tosi hyvä luovutus. Kerta kiellon päälle ja toiselle esineelle vielä. Lähti hyvin hakemaan oikealle ja luulin että kävi takakulmassa mutta sitten palasi yllättäen takaisin. Laitoin koiran nyt odottamaan ja kävin tarkistamassa oliko jumppatossu vielä kuopan reunalla ja siellähän se oli. Uusi lähetys ja kumma kyllä toi sen ja tappoi myös. Tässä syynä oli varmaankin se että koira näki kun lähdin itse ruutuun. Loppukaneettina sanoisin että tyhmyydestä sakotetaan tai että ahneella on p-nen loppu. Täytyypä tehdä ruutu ensi kerralla vähän pienemmässä mittakaavassa ja pyytää myös että apuohjaajakin talloo reunat kunnolla jotta koira ei lähtisi juoksentelemaan ulos ruudusta. Makkarapalkka ei tässä sitten kuitenkaan toiminut vaan mukana pitää olla leulu (karvapallo). Höh. Ruppana ei edes syönyt kaikkia makkaroitaan ....

Sitten käytiin vielä lenkillä taivastelemassa  marjastajien metsään jättämiä roskamääriä. Luulisi että jaksaisi viedä roskat mennessään tai ainakin laittaa ne johonkin pussiin. No, ei tätä tietysti voi yleistää kaikkiin marjamiehiin tai -naisiin. Maanomistajat laittavat helposti esteitä tielle tai poluille niin että metsään ei enää sitten pääse autolla tai on mahdotonta saada autoa parkkeerattua lähelle lenkkimaastoja.

Illalla tehtiin vielä kotipihalla ilman palkkaa:
*noutoharjoitus- se meni hyvin
*hyppyeste - se meni hyvin
*sivulle tulo harjoitus- voisi mennä paremminkin
Tästä kokonaisuudesta palkaksi iltaruoka.

Tiistaina ei tehty mitään ihmeellistä eikä ehditty edes tiistaitokoon. Virven ja porotyttöjen kanssa käytiin vielä illalla tekemässä ihan kunnon lenkki. Tomera olisi halunnut leikkiä lenkin päätteeksi Rudin kanssa mutta laitoin Rudin  autoon jos ei sitten leikki kiinnostakaan niin voi ruveta turhautumistaan turhaan haukkumaan.

Esineruudun paikkausta tehtiin vielä erikseen  samassa paikassa mutta alue oli tällä kertaa pienempi. Reunoille tupla tallausta. Esineet oli samat ja ne laitettiin takakulmiin. Tarkoituksena on ottaa siis vain yksi esine.
Autosta ulos ja liivit päälle ja tämä meni hyvin eikä ollut hirvittävän korkeassa viettitilassakaan. Lähetin nyt tällä kertaa sinne vaikeammalle puolelle eli oikealle.  Jumppatossu oli samaisessa kuopassa. Lähti hyvin ja sai heti hajun kulmassa kuusen kohdalla ja rupesi haistelemaan aktiivisemmin ja sieltä se esine löytyi. Lopuksi sai vielä "tappaa" esineen.

Kotipihalla tehtiin taas iltatreenit seuraavasti:
Iltaruuan laitoin rappusille odottamaan ja näytin sen koiralle. Ensin tehtiin tokohyppyeste (ilman palkkaa) - se meni Rudimaisen hyvin eli hyppää esteen taakse ihan vinoon mutta pääsee kuitenkin hyppäämään sieltä takaisinpäin eteen istumaan. Tämän jälkeen muutama seuraamisliike ja mitä sitten tapahtui, rupesi haukkumaan! Eipäs ole tehnyt tätä ennen kotipihalla .....
No sitten äkkiä sisälle, homma ei jatku jos haukkuu !
Pidettiin taukoa vähän ja uusiksi. Tehtiin noutoliike ja se meni hyvin, mutta kävi palkkakapulaan kiihtyneesti kiinni ja melkein rupesi jyystämään sitä. Lopuksi  tehtiin muutaman askeleen todella hyvä seuraaminen ja siitä iltaruoka palkaksi.

Nyt täytyy miettiä näitä iltatreenejä uudelleen. Pitää ottaa ilmeisesti ihan muutama juttu että kestää tekemisen ilman palkkaa ja tehdä vielä niin että palkka tulee jostain liikkeestä ja toisesta ei.