Tehtiin esineruutua n. 25 m. leveä ja 50 m. syvä, merkattiin kulmat ja tallottiin huolellisesti, myös ruudun reunat pariinkin kertaan. Paikkana oli melko heinikkoinen, sammaleinen pohja jossa kasvoi kuusia tiheään ja muutama koivukin. Maassa oli myös pari puunrunkoa, aika tiheä kasvustoinen paikka. Vietiin kolme esinettä valmiiksi takakulmiin sekä yksi takarajalle. Rudi ei nähnyt niiden vientiä eikä juuri puilta takarajallekaan.
Lähetin sen suoraan vasemman takakulman kohdalta kun tuuli sopivasti, vähän hetsasin samalla ja pidin kaulapannasta kiinni. Lähti kuin raketti ja nyt juotui kyllä käyttämään nenäänsäkin. Toi ensin kuitenkin esineen oikeasta takakulmasta, sitten lähetin uudestaan vasemmalle takakulmalle, etsi esinettä jonkun aikaa ja sai kuitenkin hajun niin, että toikin sen takarajalta, ihan hyvä työskentelyinto oli vielä tässäkin vaiheessa. Laitoin Rudin maahan välillä ja kävin tarkistamassa itse vasemman takakulman ja siellä se oli heinikossa puun juurella. Laitoin Rudin uudelleen menemään ja nyt toi esineen hienosti!
Ilmeisesti tässä avitti se että Rudy näki kun kävelin ruudun takareunalle.
Joko koira ei haistanut esinettä heinikosta tai sitten väisti esinettä jotenkin, vaikka sitä on käytetty aikaisemminkin  !??! Muuten oli tosi hyvä etsintä Rubenilla kun tuota tekemisen intoa riittää kyllä ;D

Kotona otettiin vielä merkille lähettämistä, laitoin merkin (oranssin "tötterön", kiitokset niistä Virvelle) ja sen taakse namin, samoin olen tehnyt alueen jonka sisällä koiran pitää seistä. Lähetin Rudin merkille , otti namin, kääntyi nopeasti seisomaan, naksautin ja palkkasin.Otettiin muutama tälläinen harjoitus naksuttimen kanssa.