Ei kannattaisi liikaa hehkuttaa hyvin menneellä jäljellä kun siitä seuraa katastrofi jälki. Tein umpimetsään n. 150 m. pitkän jäljen ja merkkasin alun sekä lopun. Loppuun laitoin ruokaa ja jäljelle 6 kepakkoa. Laitoin makkaraa n. 10 metrien välein ja kepit epäsäännölisen tasaisesti.
Jäljen alku oli tasaista maastoa, kaatuneita puunrunkoja, jälki nousi mäkeä kohti missä oli isoja kiviä. Metsä muuttui ryteiköksi jossa oli vaikeampi kulkea. Käytiin tekemässä reilun tunnin lenkki välissä.

Jäljelle mentäessä koira käyttäyi hiukan levottomasti ja jotenkin siitä jo ennakoi ettei tämä tule menemään hyvin.
Lähti ihan hyvin janalle, haisteli alkua mutta sitten mentiin ihan pihalla ja nenä ilmassa. Löysi itse yhden kepin mutta muut ohitti enkä itsekään niitä huomannut. Jossain kohtaa haisteli tarkemmin ja soi makkaran maasta. Mäen päällä hukkasi jäljen pahasti, mentiin ihan väärästä kohtaa kunnes loppua kohti haistoi kauempaa luultavasti loppumerkin jonka mukaan suuntasi. Huonoin jälki mitä ikinä

Tein vielä kotipihalla pienen makkarajäljen kun harmitti niin vietävästi. Sen teki tosi hyvin ja söi kaikki makkarat enkä päästänyt etenemään ennenkuin oli haistanut kaikki makkarat. Sitten olikin hiljaista poikaa loppuillan, taisi tulla väsymys.