Lenkin jälkeen tehtiin kotona iltaruualla hieman tottelevaisuusharjoituksia. Eipä olla taas tehty niitä vähään aikaan joten nyt pitää ottaa itseään niskasta kiinni ja nipistää   Koira jaksoi tehdä ihan innokkaana ja juuri sopivassa vireessä sekä mielentilassa. Tehtiin vähän seuraamista, käännöksiä ja pysähdyksiä. Alkuun seuraamisessa laahusteli jotenkin mutta sitten piristyi selvästi. Edisti ehkä vähäisen mutta ei pahasti. Luoksetulo oli myös ensimmäisellä kerralla ihan liian hidas! Otin pidemmältä matkalta ja sujautti suoraan vauhdissa sivulle. Syynä tähän taas oman kropan liikkeet. Tein käsillä jotain outoa ......hyvin tyypilistä meikäläistä!
Uusi yitys ihan läheltä ja laitoin tässä namin käteen,  kädet eteen. Toimi ihan hyvin. Sitten läpijuoksuna viimeinen ja lelun heitto jalkojen välistä. Hyvä!
Sitten tehtiin kaukokäskyt, liikkeiden viritykset ensin. Jäi maahan hyvin. Menin n. 5 m  päähän seisomaan ja nyt nousi istumaan hyvin ekalla käskyllä, taisi jäädä hieman vajaaksi liike, toinen etutassu ei ollut samassa linjassa toisen kanssa. Täytyy vahvistaa tätä ihan läheltä ohjaamisessa ja hyvästä noususta heti palkkaa. Jäävät meni ensimmäisellä kerralla hienosti, istu, seiso, maahan, mitä nyt ihmettelen suuresti! Maahanmeno on tuottanut viime aikoina ongelmia, eikä lainkaan ole mennyt maahan. Ihan kuin ei tietäisi koko käskyä. No, syynä voi olla taas oma käytös, liikkuminen tai äänenpainatus. Pitää tarkentaa kun treenaa muiden kanssa, että katsovat  mitä ja miten sen teen. 
Hienosti ihana  Rudy