Ihana tuulinen ilma, tuntui että hiuksetkin lähtee päästää. Mentiin Rudin kanssa metsään. Tein n. 300 m. pitkän jäljen, nyt en laittanut lainkaan merkkejä. Näkee ainakin itse ollaanko lainkaan jäljellä. Keppejä laitoin 4, jotka otin metsästä suoraan ja hajustin niitä kädessä. Metsäpohja oli alkuun kangasmaastoa, muuttui pikkuhiljaa heinikoksi ja lopuksi hakkuualueeksi. Se oli aika vaikea kulkuista, risuja, runkoja, kantoja oli siellä täällä. Jäljen päähän laitoin ruokaa ja piilotin sen hieman puunrungon alle, päälle hiukan sammalta.

Sitten sienien keruuseen tunniksi. Yhtään kanttarellia en löytänyt (kanttarellien vakio paikasta), haravoin alueen läpikotaisin. Tatteja löytyi muutamia kyllä. Joku muu oli siis ehtinyt ennen meitä. Kanttarellin alkuja on kyllä tulossa mutta vaatii vielä muutaman kunnon sadepäivän, ilmeisestikin. Hirvikärpäsiä kyllä  sain muutaman hiipimään hiuksissa

Sitten jäljelle!
Koira oli melko täpinöissään ja sain sen hädin tuskin pysymään aisoissa. Luuli varmaan että laitan sen esineruutuun. Lähetys janalle meni ensimmäisellä kerralla mönkään, lähti toden totta esineruutuun. Laitoin sen rauhoittumaan maahan ja sanoin näytä jälki. Lähti  kohti jäljen alkupäätä. Haisteli kiivaasti makkaroita ja ilmaa vuorotellen. Nyt ei ollut merkkejä joista olisi bongannut hajuja. Alkuun ensimmäinen 100 metriä meni ihan sik sakaten jäljen kummaltakin puolen, näin makkaroita maassa. Rudy haistoi makkarat mutta söi niitä vain muutamia koko jäljeltä. Ensimmäinen keppi meni vauhdilla ohi, mutta yllättäen kääntyikin takaisin ja poimi kepin. Keppi meni jo ihan säpäleiksi ennenkuin ehdin palkkaamaan siitä.  Loppua kohti meni paremmin ja pysyi jäljen päällä yllättävän hyvin. Kaikki neljä keppiä löytyi ja ampaisi melko nopeasti jäljen lopussa olevan ruokapalkan kimppuun jonka kaivoi piilosta pois.

Tehtiin vielä lyhyt tottis jäljen päälle, nyt oli huomattavan täpäkkänä. Sivulle tulot salaman nopeat ja juuri oikea paikka. Minulla oli nakkeja kädessä piilossa.
Samoin seuraaminen ja käännökset, pidin nakkia kädessä nyrkissä lantion kohdalla , ei edistänyt yhtään, kontaktikin pelitti hienosti. Voi kun joskus aikoinaan olisi ollut mahdollista opettaa seuraaminen tässä mielentilassa ja näin ahneena. Mutta kun ei. Näin ollen saan olla nyt tyytyväinen :)