Meillä olikin aika synkkä viikonloppu kun Rudy sairasti tosi ärhäkkää vatsapöpöä. Alkoi jo torstaiaamuna, kun oli jotenkin huonovointisen oloinen ja ruoka ei maittanut. Töistä kotiin tullessa oli oksentanut pariin kohtaan, mutta vatsa ei ollut ripulilla.
Perjantaina sama jatkui ja oli kuumetta, makoili vain apaattisena. Soitin eläinkääriin ja sinne saman tien. Mitattiin kuume, rauhoitettiin, otettiin verikokeet, tutkittiin nielu, kokeiltiin vatsaa ettei ollut turvoksissa, röntgenkuva vatsalaukusta, nesteytettiin koira ja anaalirauhaset tyhjettiin myös samalla.
Mitään ei varsinaisesti löytynyt, kuumetta oli, verikokeista ei löytynyt tulehdukseen viittaavaa. Rudy sai kipulääkettä, pahoinvointilääkettä ja vielä lääkkeet mukaan (antibiootit, pahoinvointilääke). Perjantai-iltana oli ihan vetämätön ja makasi vain. Joi kuitenkin vettä, antibiootti piti pakolla laittaa suuhun. Lauantaina sama juttu, ei muutosta tilanteeseen. Paitsi että nyt ripuloi. Soitin klo 18 aikaan  illalla päivystävälle eläinlääkärille kun näytti siltä että ei tuosta tule nyt mitään. Lääkkeiden antaminen oli tosi vaikeaa, kun koira ei suostu ottamaan mitään ruokaa.  Lääkäri antoi ohjeeksi juottaa nestettä, suhteessa 1 l vettä sekoitettuna 1 rkl sokeria ja 1 tl suolaa. Sitä sitten pruutalla suoraan suuhun ja sitä Rudy joikin mielellään. Lisäksi lääkäri kertoi että antibiootit alkavat purra kyllä pian.  Jos tulee muutosta tilaan niin pyysi heti soittamaan.
Juotettiin 1 l verran nestettä. Kuono oli kuuma joten oli kuumetta. Saatiin kuitenkin annettua 2 antibioottia ja 2 pahoinvointilääkettä lauantaipäivän osalta. Jaksoi juuri ja juuri käydä pissalla ulkona. Jotenkin näytti että huojui, no ei ihme.  Sunnuntaina näytti jo virkeämmältä ja kuono ei ollut enää niin kuuma. Lääkkeiden pakkosyöttöä ja vettä pruutalla päälle. Kävi pissalla reippaasti ja nyt näytti että on hieman parempi. Maanantaina oli jo virkeä ja söi vähän ruokaa ja lääkkeet meni nätisti alas. Käytin ulkona ja käveli ihan reipaasti. Soitin eläinlääkärille ja todettiin että jostain Rudy on saanut ärhäkän vatsapöpön. Illalla söi jo mielellään, varmaan olikin nälkä kun ei keskiviikon jälkeen ollut syönyt mitään. Maanantai -iltana katseli haikeasti jo lelujaan mutta ei vielä leikkinyt niiden kanssa.

Nyt näyttää tilanne jo paremmalta. Kylläpäs tuli säikähdettyä oikein kunnolla ja itsellä on pää vieläkin sekain huonosti nukuttujen öiden jälkeen! Toivottavasti ikinä ei enää vastaavanlaista! Luulin jo lauantai-iltana että nyt voi käydä todella huonosti, kun välistä näytti että koira ei enää hengitä

On ihana katsoa kun Rudy on nyt entisensä, iloinen, reipas ja leikkisä ihana koira!