Oikeaa kisatilannetta kokeilemassa tokoharkkakisakkurssilla Järvenpäässä. Missä mennään ja mitä pitää vielä treenailla, korjailla ja viritellä ym.
Rudi oli tänään jostain syystä tosi rauhallinen, olikohan kipeä tai jotakin ...
Jouduimme heti ensimmäisenä kehään, paikallamakuu tehtiin myöhemmin.
Virittelimme kehässä ensin aluksi seuraamista, tein ilman liikkeenohjaajan apuja yrittäen saada sopivaa mielentilaa itselle sekä koiralle. Meni ihan hyvin, hieman ehkä piippasi jossakin kohtaa. Tämän jälkeen teimme seuraamiskaavion liikkeenohjaajan avustuksella. Eikä haukkunut kertaakaan!
Sitten liikkeestä maahanmeno ja siinä annoin kaksoiskäskyn "vahingossa". Lopuksi tehtiin hyppy. Se meni loistavasti (Rudin tyyliin) siihen verrattuna mitä on koskaan tehnyt, hyppäsi melkein keskelle estettä istumaan ja takaisin hyppy tuli suoraan eteen ja siitä sivulle tulo loistava ja suora. Mahtavaa
Virven kommentti oli että hyvässä vireessä ja mielentilassa nyt mutta kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota siihen miten itse käyttäydyn kun teen liikkeitä koiran kanssa ilman liikkeenohjajaa tai liikkeenohjaajan opastamana.
Käskytän koiraa ihan eri tavalla kun liikkeenohjaaja antaa käskyt, suhaan liikkeet aika nopeasti ja käskytän koiraa kovammin. Ilman ohjaajaa annan käskyt pehmeästi niin että koira saa koko ajan tukea ja luottaa siihen mitä tehdään. Enpäs ole huomioinut tämmöistäkään asiaa. Jännitin  tilannetta ja sen takia menee sitten itseltä konseptit sekaisin. Voi koiraparka kun saanut tämmöisen torvelon ohjaajan itselleen     Paikallamakuu vuoron odottelu sujui hyvin kentän laidalla, muutamia treeniliikkeitä tehdessä. Olimme ensimmäisinä kehään menossa ja meitä oli kaikkiaan yhdeksän koiraa ja ohjaajaa. Rudi oli tosi rauhallinen  mutta haukahti  kuitenkin kerran kehän laidassa  olevalle koiralle, itse paikallamakuu sujui hienosti ja koiruus oli rauhallinen eikä haukkunut yhtään. Itse jännitin piilossa miten tämä sujuu, onneksi turhaan
Tästä jäi kokonaisuutena hyvä fiilis ja voisi taas raottaa hieman tokokisakalenteria ....