Viikonloppu meni pihatöissä ja rikkaruohojen kitkentäpuuhissa. Perjantaina oli todella kipeä, kuumeinen olotila eikä paljon huvittanut istuskella helteessä. Lauantaina jo parempi vointi ja kukkapenkkien perkaamista sekä kesäkukkien istuttamista, siinähän se päivä meni mukavasti hyttysten keskellä. Piti suojautua oikein kunnolla ja siitä huolimatta ne ehtivät pistää aina jonnekin. Koiraparka sai kuonoonsa melkoisia paukamia.

Haku
Sunnuntaina lähdettiin hakumetsään ja onneksi oli hieman viileämpää säätä kuin eilen. Koirat jaksoivat paljon paremmin. Tallottiin 100 m. rataa ja meillä oli mukana maanomistaja seuraamassa harjoituksia. Rudylle tein 4 pistoa ja oli ihan hyvässä vireessä kun otin autosta ulos. Ei haukkunut lainkaan keskilinjalle mentäessä ja ilmoittautuminenkin sujui hienosti! Eihän tähän mennytkään kuin 5 vuotta. Molemmissa etukulmissa maalimiehet valmiina. Tämä meni hyvin, otti heti hajun oikealta puolelta ja lähetin sinne. Sitten vasemmalle hienosti kohti "ryteikköä". Kolmas maalimies piilossa ison kuusen takana ja hienosti lähti sinnekin. Neljäs ja viimeinen oli puoliperäänjuoksu. Hyvät treenit, ei haukkunut keskilinjallakaan vaan jaksoi hyvin kulkea mukana. Välistä nautittiin kahvia ja nautittiin mukavasta päivästä. Kiitokset hyville maalimiehille.

Jälki
Iltalenkillä tehtiin vielä jälki kangasmaastoon, laitoin merkit alkuun, kulmaan sekä jäljen päähän. Talloin n. 100 m. ja 4 keppiä, sitten kulma vasemmalle n. 100 m. ja  2 keppiä, jäljen loppuun ruokapurkki. Ihan innostunut lähtö janalle ja heti ihan oikeaan suuntaan. Hyvin oli ensimmäiset 50 ihan oikeasti jäljellä, ensimmäisen janan kaikki 4 keppiä löytyivät, kulmamerkin ohi ajoi reippaasti,  kääntyi sitten ja jäi paikalleen haistelemaan. Lähti tästä etenemään oikeaan suuntaan mutta kaartaen liikaa oikealle joten ei ollut enää jäljen päällä. Tämän pätkän kepit jäi nostamatta ja jäljen lopun ylitti reippaasti, kääntyi kyllä takaisin haistelemaan. Purkki oli kiven ja kannon välissä sammaleen alla. Löysi purkin viimein. Lopputulos: ensimmäinen 100 metriä eteni hienosti jäljen päällä, kepit löytyivät, kulmamerkistä ei suoranaisesti hajua mihin suuntaa olisi pitänyt kääntyi, haistoin ennenkaikkea merkin. Seuraavalla kerralla harjoitellaan kulmia ja en laitan keppejä lainkaan. Kulmien kohdalla voisi tallata voimakkaammin ..... pitänee kysyä viisaammilta neuvoa.