Tokokurssi osa 2

Tapahtui tokokurssilla seuraavia asioita:

Luoksepäästävyys, seuraamista, noutaminen, hyppynouto ja eteenlähetys sekä pysäytys. Rudy teki taasen suht kivasti ellei haukkumisprosessia lasketa mukaan.
Nyt haukkua loksutti vielä enemmän kuin edellisellä kerralla. On siínä häiriötä kerrakseen, ainakin itselle, kun päässä soi muukin kuin radiosta kuultu biisi.
Haukkuminen johtui osittain myös siitäkin että nyt olin jättynyt pallon pois ja palkkasin vain nameilla.

Luoksepäästävyys meni vanhaan malliin hyvin, malttoi pysyä paikalla ja antaa Helenan taputtaa. Ensimmäisellä kerralla heilutti häntää ja rupesi haistelemaan Helenaa mutta nyt oli ihan hienosti.

Seuraaminen oli sitten toinen juttu! Vasemmalle käännöksissä "pyöri" jaloissa, painoi liikaa ja rupesi pomppimaan. Oma jännittäminen vielä tehosti asiaa. No, jossain välissä taisi tulla onnistunutkin seuraamispätkä. Namit eivät juurikaan motivoi seuraamisessa kun on aikoinaan tullut rakennettua sitä pallon kanssa.
Nyt niin suosittu "imutus" ei meillä kyllä onnistuisi, pitäisi olla niin namiahne koira.

Noutaminen meni vanhaan malliin hyvin. Kokeiltiin myös "uudella" kapulla ja ilman kapulapalkkaa. Tuloksena lähti innokkaana kapulan perään mutta jäi jyystämään sitä onnessaan.Hain kapulan pois ja tehtiin " koirakokeita". Uusi noutoyritys mutta nyt palkkana kuitenkin palkkakapula, no, toimihan se eli hyvin toi kapulan jyystämättä. Siinä se opittu tapa toimii :)

Välissä käytiin ulkona jäähdyttelemässä mutta ei ollut takaisin tullessa yhtään rennompi vaan sama haukku jatkui.  Välistä jätin paikalla istumaan ja menin A-esteen taakse piiloon, malttoi olla aina hetken hiljaa.

Hyppynouto meni myös hyvin, eikä yrittänytkään varastaa.

Sitten kokeiltiin lopuksi eteenlähettämistä, Helena laittoi namin purkkiin eteen muutaman metrin päähän. Rudylle näytettiin nami. Pysäytysliikkeestä piti palkata koira pallolla. Lähetin koiran eteen käskyllä ja pysäytin seis komennolla, seisahtui salamana mutta pöljä ohjaajaa unohti sen pallon reppuun. No, ei muuta kuin sama uudelleen ja hienosti meni, Rudy pysähtyi heti seisomaan ja palkkasin samantien pallolla taaksepäin ja hyvä kun olen heittämään niin sain pallon meilkein Rikin tassujen juureen, mutta koirat eivät olleet milläsäkään :)
Sitten lelun vaihto namiin ja koira vielä eteenlähetykseen ja  vielä nakki palkka kupista. Tosi hienosti varsinkin kun ei olla otettu vastaavaa liikettä koskaan. Muistissa
varmaan kuitenkin PK eteenlähetys jota ollaan tehty vuosi sitten.
Hienosti Rudy

Hallin ulkopuolella teki tuttavavuutta kaksi Doberman hauva vauvaa, niistä kun oli niin mukavaa tuollainen musta karvainen kaveri. Reippaita pikkukoiria :)
Tosi kiva ja antoisa kurssipäivä ja käteen jäi muutakin kuin päänsärky.
Harmi etten päässyt viime lauantaina Heidi Kailion tokoluennolle, ihan mielenkiinnosta olisi ollut mukava käydä kuuntelemassa.