Tänään olimme agilitytreeneissä ainoana osallistujana. Saatiin Elinalta taas hyvät neuvot. Rata ei sinänsä ollut mikään kamalan vaikea ja sitä oli helppoa lukea. Tehtiin rata ensin pätkissä. Alkuaidoissa oli hieman haparointia ohjaus-suunnan kanssa mutta sitten se saatiin onnistumaan.
Samoin kepeissä oli myös ongelmia, tuli aidalta hirveällä vauhdilla ja en saanut otettua kunnolla haltuun koiraa vaan syöksyi kepeillä niin että alusta jäi yksi pujottelematta ja samoin keskivaiheilta. Tämä oli jo jossakin välissä meillä hyvällä mallilla mutta kun ei olla otettu tätä pitkään aikaan, eihän se itsestäänkään suju. Kontakteista puomi meni nyt hyvin, alastulo oli tosi hyvä. A esteeltä tuli vähän ennakoiden alas. Tätä täytyy vaan treenailla.
Mukavat treenit kaiken kaikkiaan! Kiitokset Elinalle :)

Agilityn jälkeen otettiin Tiinan kanssa PK-esteitä.

Aloitettiin Rudin kanssa sivulle tulo harjoituksilla ja sitten otettiin tasamaa nouto, heitin kapulan maahan joka meni aivan loistavasti. Hieno luovutus ja tuli aivan eteen kapulan kanssa.
Tämän jälkeen otettiin helpompi (alle metrin harjoituseste) este, heitin kapulan esteen yli, lähti hyvin hakemaan mutta kiersi esteen.
Toisella kerralla meni hyvin, menin itse esteen reunalle näyttämään suuntaa koiralle ja tuli takaisin hypäten esteen yli kapulan kanssa. Otettiin vielä kolmas kerta, hienosti Rudi. Joudun vähän ottamaan askeleita taaksepäin jotta varmaan hyppää eikä kierrä estettä, joten eteen tulo ja luovutus ei ollut ihan suorassa. Sitten otettiin korkea A este. Heitin kapulan ja koira lähti hyvin kiipeämään yli, menin itse esteen lähelle näyttämään tulosuuntaa ja nyt oli mukana palkka kapula, näytin sitä ja koira tuli kiiveten esteen yli hienosti! Vielä toinen kerta. Hyvin meni vaikka tätä on tehty vasta muutaman kerran kapulan kanssa. EIKÄ jyystänyt kapulaa kertaakaan. KIITOS Katriinan !
Lopuksi otettiin vielä muutama seuraamisliike sekä ilmoittautuminen ja se meni hyvin, ei haukkunut kertaakaan, mutta, sitten ajattelin (ei pitäisi) vielä lopuksi ottaa liikkeestä maahanmenon ja siihen yhdistetyn luoksetulon, otin koiran sivulle ja alkoi jo vinkumaan ja seuraamis-käskystä  jo haukkui, ei muuta kuin autoon. Muutama syvään hengitys välissä ja uusi yritys. Otettiin seuraamista ja käännöksiä ja siitä palkka.

Eli melkein haukuttomat treenit!

Laskin että meillä on ollut täysin haukkumattomia tottistreenejä Rudyn kanssa seuravasti:

Viime syksystä lähtien siitä kun aloitettiin Katriinan kanssa 2 kertaa ja tämän vuoden puolelle 19 tähän päivään mennessä. Hymy

Se on loistavasti kun ajattelee miten aikaisemmin oli. Suurkiitokset Katriinalle ja Tiinalle!