Kartanon mailla iltalenkillä, tummia pilviä kerääntyi taivaalla uhkaavasti ja luulin että tulee ukonilma mutta selvittiin kuitenkin kuivana kotiin asti, sitten tulikin vettä ihan kiitettävästi.

1247642081_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247642098_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tokoilua Virven ja Petronellan kanssa jäähallin takana. En ilmeisesti tehnyt ihan tarkkaa suunnitelmaa joten Rudy pääsi haukkumaan kesken treenien muutaman kerran, kun vaihdon Virven kanssa muutaman sanan, sitä siis ei voi tehdä. Pitäisi muistaa tämä jo !

1. Autosta ulos -> istu käsky ja palkka, sai riehua lelun kanssa hetken aikaa
2. Seuraamista, hieman edistää mutta ei enää niin paljoa, käännöksiä ja mutkitteluja
Tällä välin Virve otti Huiman autosta häiriökoiraksi Rudylle
3. Seuraamisen yhteydessä laitoin Rudyn maahan paikallamakuuta varten, nousi tästä yhden kerran istumaan mutta onneksi en ollut vielä antanut varsinaista käskyä. Jätin koiran ja menin piiloon auton taakse (josta näin koiran hyvin), Virve ja Huima treenasivat siinä aika lähellä mutta koira ei reagoinut siihen. Tämä meni tosi hyvin, varsinkin kun Huima oli siinä niin lähellä !!!
4. Sitten lisää seuraamista ja karkasi pari kertaa Huiman luokse sekoittaen Virven ja Huiman treenit
5. Kaukokäskyt > istuminen ei onnistunut tänään kunnolla vaikka otin lähempääkin -> pitää ottaa tämä taas kertauksen alle!
6. Luoksetulon pysäytys, Virve toimi tässä apuohjaajana ja palkkasi Rudin sivulta yllättäen, koiruus oli hieman hölmistyneenä tästä, mutta muuten tosi hyvin! Kiitos Virve!
7. Sitten otettiin vielä ruutuun lähetys, ensimmäisellä kerralla Virve oli vienyt lelun ruudun taakse (Rudin näki sen), toisella kerralla lelu oli Virvellä ja Rupsu tajusi sen, ei mennytkään ruutuun vaan Virven luo, otettiin vielä uudelleen ja nyt Virve "kävi" viemässä lelun ruutuun niin että Rudi näki (lelu edelleen Virvelle) ja kun koira oli ruudussa, Virve heitti lelun palkaksi
8. Sitten vielä noutoa lopuksi, se meni TODELLA hienosti, hyvä Rudi ja sitten autoon.

Tulipa pitkät treenit, eipä ihme jos haukkui muutamana kerran. Tänään auttoi se että heti haukkumisen jälkeen laitoin koiran maahan, hiljeni heti, pidin sitä vähän aikaa siinä ja sitten kävin  palkkaamassa ja vapautin koiran. Tällä kertaa tämä toimi, aikaisemmin kyllä on jatkanut haukkumista maahan käskynkin jälkeenkin.
Ensi kerralla taas huolellisemmin ja treenit lyhyessä pätkässä