Tehtiin hieman tottista majan kentällä ennen tokokurssilaisten tuloa. Olin varannut palkaksi Cesar purkkeja ja tennispallon. Suunnitelmana ottaa sivulletuloja jälleen kerran ja vasemmalle käännöksiä sekä täyskäännöksiä. Kaukokäskyt, vauhdikkaampi luoksetulo ja nouto lopuksi.

Koiruus oli hieman levottomassa tilassa mutta ei ihme kun ei ehditty käymään kunnon pissalenkillä. Autosta ulos ja käsky > pallopalkka.
Kuljetus pallon kanssa kentälle.

Sivulle tulo

Alkaa taas sujumaan ja tulee nyt hyvin ja ei jää yhtään vinoon

Seuraaminen ja käännökset

Muutaman askeleen seuraamisia ja käännöksiä. Vasemmalle käännöksissä pitää estää paremmin jalalla että tajuaa ettei voi pyörähdellä jalan ympäri
Oikealle käännös sujuu, täyskäännöksessä ihan liikaa ilmaa, tätä pitää tarkentaa makkaralla, palloon on ihan liian kiivas
Yksi pidempi seuraaminen kentän poikki ja yllätys palkka, tämä hyvä, ei edistä enää niinkuin vielä tässä on tehnyt. Ilmeisesti taaksepäin askeleen ottaminen aina välistä on auttanut tähän.

Luoksetulo

Vielä hidasta, nyt jää liian kauas, otetaan näitä ihan erikseen lelulla ohjaten jotta saan koiran lähemmäksi

Kaukokäskyt

Jätin avoimen Cesar purkin koiran taakse ja sitten viritys liikkeeseen. Eipäs noussutkaan istumaan! Uudelleen käsky ja ei sittenkään. Menin ihan eteen ohjaamaan ja nousihan se istumaan. Sitten uusi yritys hieman kauempaa, sama juttu, ei noussut! Taas lähempää uudelleen ja nyt toimi.
Tämä on meidän varminpia liikkeitä ja koiruus yleensä nousee istumaan. Täytyy ohjata taas lähempää niin että liike tulee ihan varmaksi. Mitähän ohjaaja on tässäkin taas mokannut ....

Nouto

Ihan täpinöissään, ei malttanut millään katsoa ohjaajaan vaan kyttäsi heitettyä kapulaa. Tietysti lähti raketin lailla ja toi hienosti kapulan ihan eteen, toista kuin luoksetulossa, niin tässä liikkeessä tulee ohjaajaan kiinni. Hyvä luovutus ja toinen kapula palkaksi. Hienosti Ruben poika

Tehtiin vielä meidän tottiskurssilaisille Rudyn kanssa demo esityksenä sivulletulo ja luoksetulo.
Rudy kävi kentälle mennessä hieman kuumana ja rupesi matkalla jo haukkumaan. Oli hieman levoton kun odotettiin että kurssilaiset vievät koirat autoon. Sain sen "seuramaalla" (ei käskyä) väsytettyä niin että pystyttiin esiintymään demokoirana. Niina kertoi samalla miten liikkeet rakennetaan. Näytettiin Rudyn kanssa luoksetulo kisamaisesti ja Niina käskytti koko liikkeen. Näytettiin erikseen miten sivulletuloa harjoitellaan, samoin myös luoksetuloa.

Kurssilaiset ovat erittäin innokkaita sekä postiivisia ja heitä on kiva opettaa, koirat käyttäytyivät kentälle hienosti!

Illan päätteeksi kävin vielä lenkillä Rudyn kanssa ja kotona huomasin että se ontuu oikeaa takajalkaa! Voi kurjuus