Sunnuntai-iltana ennen lenkitystä tein jäljen maastoon. Haasteellinen päivä koska marjastajia oli metsät täynnä. Saatiin auto sentään jonnekin ja törmättiin täälläkin kahteen marjastajaan, joista toinen ei meitä edes huomannut ja toinen taas katsoi paheksuvasti! Onneksi meillä on tänne maanomistajan lupa! Talloin 500 m. suoran jäljen, alkuun ja loppuun merkit, ruokapalkka, 10 keppiä n. 50 m. välein. Jälki ehti vanhentua reilun puolisen tuntia. Koira lähti innokkaana autolta ja nyt edettiin ohjaajan tahtia, askeltakaan ei menty jos koira lähti edistämään. Sitten mentiin jäljen alkuun muutama askel ja pysähdys, muutama askel ja pysähdys. Jäljelle lähti innokkaana ja jopa oikeaan suuntaan. Ensimmäiset 100 m. metriä mentiin melkoisen kurvikkaasti mutkitellen ja ensimmäinen keppi jäi maastoon. Sitten lähti jo sujumaan huomattavasti paremmin. Kepit 2 -5 löytyi suhteellisen hyvinkin! Viimeinen keppi oli männyn oksien seassa ja sekin löytyi! Todella hienosti. Ennen loppua oli tien ylitys ja sekin sujui ok. Ihan hienosti!

Sitten tehtiin vielä hieman pidempi lenkki väliin ja sen jälkeen esineruutu. Siis katostrofaalinen sellainen! Talloin 20 m. x 50 m. alueen ja laitoin merkit kulmiin. Talloin ruudun reunat vielä kahteen kertaan ja ruudussa pyörin myös jonkun aikaa. Laitoin esineet takakulmiin, vasemmalle puolelle ruudun keskiosaa ja neljäs eteen keskelle. Otin koiran autosta ja mentiin ruutuun samalla tavalla kuin jäljen alkuun.
Siitähän se hyrrä vissiin lähti taas pyörimään! Laitoin ruutuun ihan keskeltä edestä koska katsoin että tuulee juuri sopivasti, että voisi bongata takaa ehkä molemmat esineet. No niin ja sitten hommiin! Lähti tosi hienosti taakse ja etsi alueen läpi, edeten keskemmälle. Bloggasi kaikki esineet, mutta yhtäkään ei tuonut vaan päättikin tulla takaisin ilman esinettä. Laitoin samasta kohtaa uudelleen, teki "marjamatkan" ja palasi saman tien takaisin. Laitoin uudelleen vasemmasta etukulmasta, sama homma, 20 m. täysillä ja taas takaisin. Sitten alkoi jo itsellä poskissa punoittaa. Kokeilin vuorostaan oikeasta etukulmasta, nyt eteni sentään 30 m. ja takaisin. Sitten vaan odotin hiljaa mitä tapahtuu, no ei mitään. Koira seisoo siinä vieressä silmät tapillaan! Sitten otin oikeasti "rehveleistä kiinni" ja painostin sen saman tien lähtemään! Sinne upposi, juoksi ruudun ulkona 10 m., kävi takakulmat tutkimassa mutta ei ottanut taaskaan sieltä mitään vaan loppujen lopuksi toi ihan edessä olevan esineen ja pudotti sen vielä maahan 5 m päähän ohjaajasta! Pyysin tuomaan kuitenkin ja etsi ja etsi tovin ennekuin löysi sen siitä metrin päästä! Sitten toiselle esineelle, sama homma, tietenkään ei ekalla lähetykselle minnekään ja uudelleen "rehveleistä kiinni", sinne läksi. Nyt toi toisen takakulman esineen kun oli ensin juossut yli ruudun 5 m. molempiin suuntiin. Sama homma kolmanne esineen kanssa ja viimeisen 4 esineen, joka meni hyvin. Inhottavaa ja ikävää "ottaa rehveleistä" kiinni. Luovutti hienosti 3 ja 4 esineen. Karvapallo palkaksi, jonka pisti ihan säpäleiksi alle minuutissa! Pallon sisälmykset oli levinneet pitkin metsää ennenkuin edes tajusin ! Hieman painetta. Taitaa olla meillä kummallakin jonkin sortin ongelmaa tässä touhussa.
Taitaa tässä nyt kyllä pentuhaaveet kadota lopullisesti! Nyt ei kyllä ole fiiliksiä moiselle ajatukselle!
Ei varmaan kannattaisi ottaa tätä vakavasti mutta kyllä välistä sattuu päähän ja lujaa !
Taidampa pikkuhiljaa ruveta miettimään jotain helpompaa harrastusta ja sitten vaihtaa rotua joka sopisi paremmin tökerölle ja kädettömälle ihmiselle! Pitäisi varmaan laittaa se aasinhattu päähän ja istua miettimään asioita.

Naapurin kultainen noutaja alkaa jo herättämään enempi mielenkiintoa kuin uskoisikaan.