Sunnuntaina tehtiin reipas lenkki ennen hakutreenejä ja seikkailtiin ihan uudella polulla. Ei ollut mitään tietoa minne se johtaa mutta aavistusta hiukan kylläkin. Polun risteyksiin laitoin merkin että osataan palata takaisin oikeaan paikkaan, tosin yleensä Rudi kyllä muistaa ja menee aina edellä, joten siihen voi aina luottaa. Marjastajia ja autoja metsät täynnä, samoin roskaa! Lisääntyvä "luonnonvara". Ihmiset pitää metsiä kaatopaikkoinaan. Järkyttävää

Hakutreenit

Käytiin testaamassa Suskin, Niinan ja Markon kanssa voittajaluokan kisarataa ja ihan hyvin meni koirilta vaikka hieman haastetta olikin.
Keskilinja kulki mutkitellen montun pohjalla ja maaston pohja oli paksua sammalta ja siellä täällä kaatuneita puita. Mäen päällä maasto muuttui jo erilaiseksi. Vasemmalla puolella isoja kuusia ja heinikkoa. Oikealla taasen kuusia, mäntyjä ja isoja sammaleen peittämiä kiviä.

Rudyn pääsi nyt ensimmäisenä radalle ja mietin että mitähän tästäkin tulee. Nyt oli lihapullat maalimiehillä ja osalla lelut myös. Suorapalkkoja kaikilta maalimiehiltä.
1) mm oikealla 50 m. mäen päällä polun vieressä > 1 lähetys: marjamatka, 2 lähetys: merkistä 2 metriä taaksepäin, eteni mm:lle asti mutta ei syönyt mitään
2) mm vasemmalla mäen rinteessä 50 m. > 1 lähetys: marjamatka, 2 lähetys: laitoin taas merkiltä hieman eteenpäin niin että saisi hajun, lähti ihan vinosti ensin mutta teki kaarroksen oikealle taakse, söi ja otti lelun
3) tyhjä pisto > teki hyvän tyhjän piston mutta työskenteli taaksepäin (Marko sanoi että kisakoirat tekivät kaikki samalla tavalla tässä kohtaa)
4) mm vasemmalla mäen päällä > 1 lähetys: marjamatka, 2 lähetys marjamatka, 3 lähetys: laiton eri kohdasta, merkistä hieman taaksepäin k-linjalle, nyt lähti etenemään mäen päälle saakka. Teki hyvän kaarroksen mm:lle saakka.
5) mm oikealla > puoliperäänjuoksu (Marko ylämäessä)

Pitkään aikaa ei ole tehnyt marjamatkoja mutta nyt teki kaikilla paitsi tyhjällä pistolla. Ei haukkunut, hyvin sain tuotua autolta k-linjalle (lelun kanssa, välistä heitellen ja lelulla kuljettaen). Ilmoittautuminen meni tosi hyvin (jaksoi nätistä istua höpötysten ajan). Ensimmäisenä koirana ei ollut alla hajujälkiä mm:lle, tulee heti vaikeampaa, uudenlainen maasto. Vaikea sanoa taas mistä marjamatkat johtui. Katsotaan ensi kerralla sitten toisenlaiset treenit.