Aamulla tehtiin muutama tunnarikapulan nosto- ja pitoharjoitus nameilla (juusto camping) ja melkein lähti siinä sormetkin mukana!  Viidestä kerrasta onnistui kaksi loistavasti eikä pureksinut kapulaa yhtään.
Seuraavaksi otettiin sivulle tuloja eri kulmista, juusto campigillä palkkaus ja suorastaan hyppäsi sivulle. Niin, kyllä tämä kotona onnistuukin hienosti. Ennen illan hakuiluja oltiin pummpuaseman parkkipaikalla tokoilemassa. Paikalla oli myös marjastaja koiran kanssa. Otin Rudin ulos autosta, istu käskystä palkka ja sitten seuraamista. Edisti ihan hirvittävästi, tämä johtui siitä että ihminen (marjastaja) koirineen oli mättäällä metsässä muutaman metrin päässä. Tein lyhyempää jaksoa sekä käännöksiä. Juoksemisesta taas edisti, mutta sain kuitenkin sopivan kohdan palkkaamiseen. Sitten saatiin se häiriö kun marjastaja tuli autolle koiran kanssa ja sanoi muutaman sanan jota rupesin kuuntelemaan niin jokos siitä ruubeni räjähti haukkumaan. Laitoin heti koiran autoon. Saatiin tilanne purettua näin ja otin sen autosta uudelleen lelulla palkaten. Uusi seuraaminen ja nyt paremmin. Sitten laitoin oman koiran paikallamakuuseen ja menin itse piiloon. Tällä kertaa olin 5 min.  piilossa ja koira oli tosi hyvin paikalla, kertoi marjastaja :)
Voi näitä yllättäviä tilanteita käyttää hyödyksi, varsinkin jos on ymmärtäväinen koiraihminen ;). Täytyy palata seuraamisessa taas vähän taaksepäin ja ottaa nyt lyhyempiä pätkiä sekä kokeilla sitten välillä myös pidempää pätkää. Lyhyempää voisi kokeilla myös ilman palkkaa.

Tiina ja Katriina eivät valitettavasti päässeet hakuilemaan tällä erää. Olivat olleet  vierailemassa koirineen SBCAK yhdistyksen jutuissa mukana. Saatiin sentään porukka kasaan ja treenit aikaan. Vierailevana meillä oli Anniina ja Joni. Rudy rumppaselle ajattelin tänään ottaa myös tyhjiä mukaan. Juttelin alkuviikosta Sarin kanssa ja sain häneltä hyvät neuvot siihen, joten toimitaan sen mukaisesti (täytyy vielä käydä muutama asia tarkistamassa Sarin blogista).

Treenipaikkana oli nyt huomattavasti aukeampi maasto kuin viime kerralla, vasen puoli tiheämpää metsikköä. Rudin vuoro oli toiseksi viimeinen joten menojälkiä löytyi kyllä alueilta.
Tehtiin ilmoittautuminen ja malttoi olla tässä hetken hiljaakin haukkumatta, täytyy muistaa yrittää seuraavalla kerralla palkata tässä kohtaa nameilla josko olisi hiljaa kun nyt en taas tyhmyyttäni sitä muistanut!

1 pisto, mm oli oikealla puolella valmiina maastoverkon takana -suorapalkka -> lähti hyvin ja suoraan, loistava pisto (Rudin taidoilla siis)
2 pisto, tyhjä -> lähti suoraan todella hienosti ja teki suht hyvän piston, kääntyi hyvin takalinjalle mutta kaarsi ehkä hivenen liian aikaisin takaisin keskilinjaa kohti- menin vastaan ja palkkasin namilla. Tämä toimi hienosti, kiitos Sari!
3 pisto mm piilossa umpparissa, suorapalkka - tosi hyvin lähti ja löysi mm:n
4 pisto mm piilossa risupiilossa vasemmalla puolella- hyvin lähti ja tosi hyvä pistokin tuli.
Hienosti meni tällä kertaa ja ei tehnyt yhtään marjamatkaa, voihan JEE! Hienosti meni kaikkien koirilla tänään!

Treenien päälle vielä Anniinan kanssa mietittiin miten sitä eritavalla nuo koirat toimivat ja miten koulutustapa toimii. Anniina tekee ihan eri tavalla esim. luoksetulon pysäytyksen mitä Rudille on tehty jne., on se kiva kuulla vinkkejä josko itselleen tulee samoja tilanteita eteen.

Iltaruualla otettiin vielä tokohyppyeste, noutaminen, merkille lähetys ja kaukokäskyt niin että sai palkan vasta liikkeiden lopuksi:
-hyppyeste -kerrasta hienosti
-merkille lähetys- hienosti (tosin välimatka oli vain peri metriä)
-noutaminen - loistava
-kaukokäskyt - hienosti
Kyllä se kotona osaa ja todella osaakin ;)