Koirani osaa jäljestää hienosti, totesin tänään

Pitkin kevättä ollaan tehty pienimuotoista jälkeä muistin virkistämiseksi  lenkin yhteydessä ja keppejä on otettu ihan erikseen. Tallasin ja merkkasin jäljen. Makkaraa laitoin  ensimmäiselle 50 m. joka viidennen askeleen päähän ja seuraavalle 50 m. 10 askeleen päähän ja jne.
Keppejä tuli ensimmäisellä janalle 3 ja seuraavalle pätkälle myös 3. Ensimmäinen osuus 250 m. ja toinen pätkä n. 200 m. (kulma vasemmalle).
Välissä myös kärrytien ylitys n. 25. m. ennen kulmaa. Tällä välin käytiin tekemässä noin tunnin lenkki. Oli tosi painostava ilma eikä tuullut juuri yhtään, ukkosta ilmassa.
Ajattelin että menee varmaan ihan pieleen. Lähetin janalle jäljen sivusta ja hieman siinä ensin pyöri ja haisteli makkaroita, sitten lähti hyvin etemään ja vielä ihan oikeaan suuntaan. Nyt tuuli kevyesti oikealta vinosti ja sai hyvin hajun (tosin kyllä makkarat pitää haistaa).
Ensimmäistä keppiä haki hieman pidempään mutta löysi sen hyvin, toinen keppi tuli helpommin ja kolmannen kepin ohitti mutta jäi sitten haistelemaan uudelleen ja löysi sen. Käärrytien ylitys meni hyvin, jatkoi suoraan eteenpäin, kulmassa hieman mietti mutta siitäkin kääntyi vasempaan sujuvasti ja löysi 4:n kepin hyvin. Sitten tuli vastaan iso risukasa ja siinä tuli kiertoa hieman mutta palasi hetimiten takaisin jäljelle ja 5:s keppi löytyi hyvin.
Kuudetta keppiä en enää  itse muistanut mihin kohtaan olin laittanut sen ja luulin että se jäi kun jäljen loppumerkki oli jo näkyvissä, mutta kyllä se taitava Rudikoira sen löysi, samoin ruuan jäljen lopusta. Hienosti Rudy! Vautsi, etten olisi uskonut että meni näin hyvin.


Esineruutu

Tallasin alueen joka oli 25 m. X 50 m. ja vein 7 erilaista esinettä niin että takana oli 4, sivuilla 2 sekä etuosassa 1.
Tuulta ei ollut juuri lainkaan, mutta laitoin koiran ruutuun tuulen alapuolelta, oikeasta reunasta. Lähti hyvin ja eteni nenä maassa ruudun takaosaan. Pyöri takana jonkun aikaa ja nappasi heijastin nauhan vasemmalta puolelta, lähellä takakulmaa. Toi sen  hyvin ja palkkasin ensin ruualla mutta se ei oikein maittanut, sitten karvapallolla ja se kyllä kelpasi. Kylläpäs meni hyvin tänään. Ei voi olla muuta kuin todella tyytyväinen! Rudy on aivan loistava pakkaus kun on oikeassa mielentilassa ja pystyy keskittymään hyvin (ja myös ohjaajan mielentila että osaa kertoa asiat koiralleen oikein :)) .
Aivan ihana koiruli!