Perjantaina illalla lähdettiin innoissamme Virven ja Tomeran kanssa ulkoilemaan. Loistava ulkoilusää :)
Ensin tehtiin jäljet kummallekin koiralle ja sitten vielä esineruutua ja lenkkeilyä siihen päälle. Virve talloi Rudylle pitkän jäljen ja keppejä oli 5-6 kappaletta. Ruoka jäljen päähän. Merkkejä alkuun ja yhteen kulmaan sekä jäljen päähän. Tomeralla kävin tallomassa jäljen. Maasto oli aika mielenkiintoinen. Alusta pehmeää sammalta ja isoja kuusia siellä täällä, ojan ylityskin ennen jäljen loppupäätä. Tänne täytyy tulla tekemään myös Rudylle jälki. Sen näköistä maastoa että siellä voi asustella ihan mitä tahansa eläimiä :)
Tallottiin esineruutukaistale 20 m x 50 m, maasto melko tasaista kangasmetsää. Tuuli juuri sopivasti alueen sivusta. Virve laittoi omat esineet  Rudylle takakulmiin sekä yhden hieman keskelle. Hain koiran autosta ja vaikka oli ihan hirvittävän täpinöissään, ei haukkunut kertaakaan :) Sukkelasti liivit päälle ja menoksi.

Lähetin ruutuun alueen keskeltä koska tuuli painoi voimakkaasti hajua vasempaan takakulmaan. Pitkään koira etsi ja kävi ruudun ulkopuolellakin ennen kuin sai hajun vasemman takakulman esineestä. Iloisesti toi kenkää ja ehti ravistella sitä melkoisesti ennen luovuttamista.Ihan hyvin kauden ensimmäiseksi esineruuduksi.

Tomeralle vaihdettiin minun esineet samoihin paikkoihin ja Tomera toikin hienosti kaksi esinettä.
 
Ennen Rudyn jälkeä kävimme tekemässä lenkin, tosin sitä ennen Virve huomasi lenkkeilijät ja koirat juuri Rudyn jäljen päällä, joten mielenkiintoiset jäljestykset tiedossa .....

Jälki
Kangasmaastoa, pituus 200 m., kulma, loppupätkä 200 m.
Koira aivan täpinässä, no, päästiin kuitenkin janan lähetyskohtaan. Lähti tosi hyvin jäljen suuntaan mutta meno oli melkoista siksakkia alussa.
Välillä oli ihan hyvinkin jäljen päällä ja haisteli siihen malliin että hakee keppejä mutta vain yksi löytyi ensimmäiseltä janalta.Kulmaa kohti suunnisti ihan hyvin, ei mennyt kulmaan vaan kaarsi oikealle juuri ennen kulmaa. Eteni vauhdikkaasti koko ajan. Loppumerkin kohdalla hieman pyöri mutta haistoi kyllä loppupalkan ja löysi sen. Hieman hankalaa ja haastetta oli tällä kertaa. Varmaan osuutta oli koiran ulkoiluttajillakin. Keppejä ei harmillisesti löytynyt 1 enempää, harmi!
Virven hienot kepit jäivät nyt sinne
Kulmankin olisi voinut ottaa tarkemmin. No näin tällä kertaa. Kiitokset Virvelle seurasta ja avusta