Tarkoituksena oli treenata tottista ja esineruutua ennen lenkkiä.
Tottista ajattelin ottaa ampumaradan viereisellä pienellä soramontulla, josta soraa oli otettu joskus aikoinaan. Tein ensin tien toiselle puolelle metsään esineruudun (30m. x 50m.). Alue on melkoisen tiheää, isoja kuusia, heinikkoa ja risuja. Ei siis näkyväisyyttä kovin pitkälle. Talloin reunat tosi hyvin ja merkkasin kaikki kulmat. Laitoin esineet (kolme) takarajalle. Sitten takaisin autolle ja tottikseen.

Tottis
Autosta ulos ja maahan käsky  > pallopalkkaa
Sivulletuloja (oikean asennon hakemista) > pallopalkkaa
Seuraamista, lyhyitä pätkiä ja käännöksiä > lähti hyvin mukaan mutta oli hieman levoton, samoin kontakti hiipui välillä (inahteli muttei haukkunut), arvatenkin sitä kiinnosti että jotain kävin puuhastelemassa tien toisella puolella koska kyttäsi sinne päin.
Noutaminen > laitoin kapulan maahan meidän väliin ja jätin koiran istumaan näytin toista kapulaa. Hyvin toi kapulan.
Pitää kokeilla ensi kerralla myös kapulan heittämistä, miten reagoi siihen. Lopuksi luoksetulo ja leikkimistä.

Sitten esineruutuun
Laitoin Rudyn kiinni ja menimme yhdessä esineruutuopaikalle tien toiselle puolelle (n. 150 m päähän). Laitoin liivit päälle vasta kun oltiin tien toisella puolella. Arvasi nyt jo mistä on kysymys ja alkoi kiihtymään, mutta EI HAUKKUNUT !
Palkkaamista varten oli mukana nyt makkarat eikä lelu!

Lähetin koiran ruutuun vasemmasta reunasta koska tuuli tuli nyt hyvin suoraan takaa. Lähti taas rakettina ja etsi aika kauan, en nähnyt kunnolla mitä se siellä takana touhusi. Toi oikeassa takakulmassa olevan esineen, palkkasin makkaralla mutta ei siitä välittynyt vaan ne osa jäi maahan. Sitten uusi lähetys. Lähti mutta palasi takaisin ja jouduin laittamaan sen pariin kolmeen otteeseen uudelleen ennenkuin toi vasemmassa takakulmassa olevan esineen. Palkaksi sai leikkiä ko. esineelle kun se tuntui olevan tosi kiva.
Lopetin tähän, koska tässä oli luovutuskin hyvä. En kyllä ymmärrä mistä tuo "etenemisongelma" johtuu ?!!?
Lopuksi mentiin lenkille ja tietysti oli taas liikaa päällä, maasto oli todella mäkistä ja rankkaa, oli tosi lämmin ilma.

1240576128_img-d41d8cd98f00b204e9800998e