Aamupäivällä oltiin ensin pitkällä lenkillä ja lenkin jälkeen otettiin esineruutua. Ajattelin laittaa ruutuun nyt useampia esineitä jotta ainakin haistaa esineet ruudussa (jos nimittäin osaa käyttää nenäänsä).
Talloin hyvin ruudun reunat, useampaankin kertaan. Tein 20 m  x 50 m kokoisen kaistaleen ja tuuli juuri sopivasti ruudun takaa vaihdellen sivulle päin. Vein ruutuun valmiiksi 6 erilaista esinettä, takalinjalle 2, keskelle 2 ja sivulle 2.
Hain koiran autosta ja lähetin tuuleen suuntaan vasemmasta etukulmasta. Lähti erittäin innokkaana ruutuun ja haki tosi pitkään ensimmäistä esinettä ja toi sen myös, luovutuskin oli nyt hyvä. Laitoin samasta paikkaa toiselle esineelle ja kas kummaa, palasi takaisin tuttuun tapaansa. Sitten vaadin sitä lähtemään uudestaan, tämä vaihe kesti jonkun aikaa kun en reagoinut siihen mitenkään "esine" käskyn jälkeen. Katseli vain paikallaan hölmönä, tarpeeksi kauan aikaa kun seison ruutuun päin niin lopuksi lähti etsimään. Loput 4 esinettä käytiin yhdessä katsomassa ruudussa ja Rudi nosti esineet (kun ensin haistoi ne).
Palkkasin namilla nyt nuo loput esineet.

Että tämmöinen ruutu tällä kertaa.