Lauantai

Aamulla otettiin hyppyestettä, kaukokäskyjä ja merkille lähetystä (lähinnä merkin kiertämistä). Hyppyesteellä koira unohti johonkin istu käskyn - ja tätä tehtiin muutaman kerran niin että istuminen tehtiin ihan erikseen ja palkka siitä. Sitten yhdistettiin viimeiseksi hyppykäskyyn ja nyt onnistui, hieman hidas istuminen tosin ...

Kaukokäskyt onnistuivat hyvin häiriössä varsinkin kun kävelytieltä saatiin häiriönä koiran ulkoiluttajia,  hyvin jaksoi keskittyä.
Jostain syystä merkille lähetys kiihdyttää koiraa jonkun verran ja näkee että alkaa vinkumaan, lopuksi sitten saattaa räjähtää haukkumaan.
Otettiin tähän väliin luoksetulo ja sen jälkeen uudelleen merkille lähetystä. Täytyy muistaa yrittää tehdä tätä naksuttimen kanssa niin että ehdin "palkata" oikeassa kohtaa merkin takana (matolla).
Ei päässyt haukkumaan kertaakaan, no, tosin, haukkuminen onkin ollut ongelma vain kentällä kun on ollut joku ohjaamassa meitä.

Lenkille mentiin vasta illalla kun tänään oli tosi kuuma päivä eikä tehty mitään sen ihmeellisempää. Rudi kävi lammessa pulikoimassa.
Lenkin jälkeen otettiin vielä uudelleen iltaruualla hyppyestettä ja nyt se meni hyvin ensimmäisellä kerralla. Hienosti Rudy!

Virveltä tiedustelin jo tokokokeista, mille tuomarille kannattaisi viedä, sellainen ainakin joka ei puhuisi kovin pitkään, sitä ei kyllä koira kestä vaan alkaa haukkumaan ...

Sunnuntai

Aamutreenit : hyppyestettä, kaukokäskyt ja luoksetulon pysäytystä, hyppy ja kaukot ok, mutta luoksetulon pysäytyksessä osaa jo ennakoida käskyä. Täytyy ottaa tämä uudelleen apuohjaajan kanssa.

Päivällä oltiin Usmissa lenkkeilemässä, hienoissa maisemissa. Kuvat tulee myöhemmin,  jahka blogipäivittäjä saa ne ladattua kamerasta koneelle :O

1248345139_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1248345164_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1248345149_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1248345174_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

llalla hakutreenit

Maasto oli tämän illan treeneissä sellainen että hieman jännitti miten käy. Ei olla treenattu vielä kertaakaan vastaavassa maastossa.
Keskilinja oli selkeä mutta heinikkoinen (korkeaa heinää), vanha kärrytie, molemmin puolin reunoilla kasvoi isoja saniaisia, vasen puoli vietti alaspäin, kuusia, koivuja ja suota sekä tosi iso oja. Oikea puoli nousi rinteeseen, isoja kuusia ja risukkoa sekä saniaisia.

Suunniltelma seuraava:
4 mm, kaksi koko ilmaisua ja kaksi suorapalkkaa sekä ilmaisun jälkeen maalimieheltä keskilinjalle siirtyminen (koira kulkee mukana).
Päätin ottaa koko ilmaisut oikealle helpommalle puolelle.

Ilmoittautumiseen mentäessä, koira oli hirvittävän kiihtyneessä mielentilassa ja en meinannut saada sitä istumaan sivulle, piti laittaa se siihen tällä kertaa :(
Oli jo saanut hajuvanan koska oli heti lähdössä oikealle puolelle, laitoin sen samantien kun "tuomari" oli näyttänyt radan.

1.mm valmiina, maastoverkon takana, koko ilmaisu - hyvin lähti pistolle ja melko suoraan -> rullan kanssa ei ongelmaa -> takaisin tulo keskilinjalle -> treeniä, treeniä
2.mm valmiina, maastopeiton alla, suorapalkka -> hyvin lähti pistolle ja vauhdilla!
3.mm valmiina, ison kaatuneen puun rungon takana, koko ilmaisu -> hyvin lähti, suora pisto, hyvä näyttö, takaisin tulo keskilinjalle -> treeniä, treeniä
4.mm valmiina, suo-ojassa, suorapalkka -> hyvin lähti, hyvä pisto

Tänään ei yhtään marjamatkaa!!!! JEE Rudy! Nauru Cool

Tiinan kommentit:
-hyvät lähetykset, ei kannata stressata mm:ltä tuloa keskilinjalle, pitää palkata keskilinjalla lelulla tai namilla (jos syö), suorapalkat ovat auttaneet rullan käytössä ja jatketaan vaihdellen sp:aa ja ilmaisua.

Tänään oli hyvät treenit Rubenilla ja itse hieman jännitin tosiaan miten maasto menee. Kiitos Tiinalle tsempistä !
Maalimiehille; Miljalle, Miralle, Markolle, Nooralle ja koutsi Tiinalle kiitokset että olitte tarkkana rullan kanssa eikä nyt ollut ottanut (edes yrittänyt) suuhunsa väärässä kohtaa.

Rudy on kyllä mahtava koira, on innokas tekemään ja muutenkin kiltti ja ihana!
Hyvät perimät hakuharrastamiseen ainakin!  Ohjaajan pitää miettiä välillä asioita itsekseen.